Beer muziektheater

Onder de naam BEER muziektheater werken regisseur Aike Dirkzwager, acteur René Groothof, vormgever Rogier Willems en zakelijk leider Arjen Berendse jaarlijks aan een nieuwe voorstelling. Zij maken sterke verhalen toegankelijk voor het hele gezin. BEER staat voor een beeldende en muzikale speelstijl, met gevoel voor relativering en humor.

Bijzonder trots is BEER muziektheaterproducties op de ontvangst van de Gouden Krekel 2006, de meest indrukwekkende jeugdtheatervoorstelling “Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran” in een regie van Aike Dirkzwager met René Groothof en Sjahin During. De VSCD Jeugdtheater & concertjury zegt het volgende over de winnaar: “Ritmisch, invoelbaar, aangrijpend; kortom een adembenemende voorstelling…!!!

BEER muziektheater werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling: DIT IS GEEN DAGBOEK naar het gelijknamige boek van Erna Sassen.
De premiere duurt nog even maar er gebeurt al een heleboel. Op 25 januari 2016 vindt Het Depressiegala plaats, bedoeld om het taboe rond de ziekte depressie te doorbreken en er meer begrip voor te vragen. Initiatiefnemer is psychiater Bram Bakker. Het gala wordt geopend door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De presentatie is in handen van Anita Witzier en ook Mike Boddé, Wende Snijders, Marjolijn van Kooten en Martine Sandifort geven acte de présence in Theater Amsterdam. De opbrengst gaat naar een project over depressie dat op jongeren is gericht. En dat is onze voorstelling!!
Meer weten over ons project: https://jijbentdeenigeniet.nl

 

"Ik ben niet bang" winnaar van
 de Zilveren Krekel!


Over Ik ben niet bang (8+) zegt de jury het volgende: “Groothof toont zich wederom een groots verhalenverteller. (…) zijn meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie hebben een indringend effect. Ik ben niet bang kent een unieke kwaliteit die zowel bij de strot grijpt als ruimte biedt aan de fantasie van de toeschouwer.”
Lees meer...

Beer muziektheater wordt met grote regelmaat gesteund door:
Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst,
VSB Fonds, Fonds 21, Lira fonds, Theater Aan de Slinger
 

 

Stichting BEER muziektheaterproducties
Arjen Berendse
Merelstraat 12, 1452 XJ Ilpendam
M. 06 - 54340763

 

info@beermuziektheater.nl