Beer muziektheater

Onder de naam BEER muziektheater werken regisseur Aike Dirkzwager, acteur René Groothof, vormgever Rogier Willems en zakelijk leider Arjen Berendse jaarlijks aan een nieuwe voorstelling.
BEER muziektheater maakt beeldend en inhoudelijk theater waarbij de vorming van de identiteit centraal staat. Op basis van sterke, volwassen verhalen met psychologische inhoud nemen wij stelling ten aanzien van relevante onderwerpen en vertalen die naar de jeugd. Muziek neemt een essentiële plek in binnen onze producties en hiermee raken we ons publiek in de kern van hun belevingswereld. BEER muziektheater maakt betrokken theater voor jong en oud en waarin humor nooit ontbreekt.

Bijzonder trots is BEER muziektheaterproducties op de ontvangst van de Gouden Krekel 2006, de meest indrukwekkende jeugdtheatervoorstelling “Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran” in een regie van Aike Dirkzwager met René Groothof en Sjahin During. De VSCD Jeugdtheater & concertjury zegt het volgende over de winnaar: “Ritmisch, invoelbaar, aangrijpend; kortom een adembenemende voorstelling…!!!

 

"Ik ben niet bang" winnaar van
de Zilveren Krekel!

Over Ik ben niet bang (8+) zegt de jury het volgende: “Groothof toont zich wederom een groots verhalenverteller. (…) zijn meeslepende, kalme manier van vertellen, zijn uitmuntende transformaties, de goed gedoceerde muziek en de zorgvuldige regie hebben een indringend effect. Ik ben niet bang kent een unieke kwaliteit die zowel bij de strot grijpt als ruimte biedt aan de fantasie van de toeschouwer.”
Lees meer...

Beer muziektheater wordt met grote regelmaat gesteund door:
Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst,
VSB Fonds, Fonds 21, Lira fonds, Theater Aan de Slinger

 

Stichting BEER muziektheaterproducties
Arjen Berendse
Merelstraat 12, 1452 XJ Ilpendam
M. 06 - 54340763

 

info@beermuziektheater.nl